BiznesOferty.pl to miejsce, w którym przedsiębiorcy zamieszczają oferty i ogłoszenia w celu nawiązywania kontaktów biznesowych. Znajdziesz tu oferty handlowe, sprzedaży, zlecenia, pomysły na własny biznes, ogłoszenia współpracy i inne. Działamy od 2003 roku.
Kolendra mielona jest jedną z najstarszych roślin uprawnych i przyprawowych.Ich aromat przypomina anyż, a smak jest najpierw łagodny, a potem ostry i korzenny.Nasiona są jednym z podstawowych składników indyjskiego curry. Jako przyprawy nasion kolendry najczęściej używa się w postaci mielonej. Można nią doprawiać sałatki, potrawy z ryżu, pieczone mięso wieprzowe, kiełbasy i inne wyroby mięsne. Niezwykły smak uzyskamy smażąc kilka nasion kolendry z kiełbasą. Poprawia smak kompotu jabłkowego, ciast, warzyw, sosów i niektórych ryb. Doskonale nadaje się do aromatyzowania świątecznych ciast, pierników, marcepanu i kruchych ciastek. Łagodzi smak potraw z roślin strączkowych, kapusty, dodaje się ją do farszy mięsnych i pasztetów. Kolendrą można też doprawiać buraki, musy jabłkowe i potrawy z marchwi.Kolendra zawiera witaminy A, B i C, a także sole mineralne.Pobudza wydzielanie soków żołądkowych i wzmaga apetyt. Jest skuteczna w obniżaniu poziomu cholesterolu, cukru i ciśnienia.