BiznesOferty.pl to miejsce, w którym przedsiębiorcy zamieszczają oferty i ogłoszenia w celu nawiązywania kontaktów biznesowych. Znajdziesz tu oferty handlowe, sprzedaży, zlecenia, pomysły na własny biznes, ogłoszenia współpracy i inne. Działamy od 2003 roku.
Sprzedam sproszkowany sok z topinamburu w osłonie witaminy C, tzw .Inulina
Sproszkowany sok z topinamburu jest to produkt w 100% naturalny, bez konserwantów, chemicznych dodatków,
nośników i wypełniaczy, z dużą zawartością inuliny naturalnego prebiotyku, który stanowi pożywkę do wzrostu probiotycznej mikroflory jelit. Wspomaga: normalizowanie poziomu cukru we krwi, obniżanie złego cholesterolu, regulację ciśnienia krwi, przyswajanie makro i mikroelementów w tym wapnia i żelaza, utrzymanie prawidłowej wagi ciała, przyspiesza metabolizm, oczyszczanie organizmu z metali ciężkich i toksyn, wspomaga odporność organizmu.
Zawartość inuliny (potwierdzona badaniami w akredytowanym laboratorium) waha od 62,8/100g do nawet 80%, co świadczy o wyjątkowości tego produktu, zważywszy na jego 100% pochodzenie roślinne.
Sok z topinamburu (zarówno w formie płynnej jak i proszek), może stanowić samodzielny produkt końcowy przeznaczony do bezpośredniego spożycia lub stać się częścią wielu innych wyrobów, ze względu na swoje walory pro- zdrowotne i szerokie możliwości zastosowania. (do soków owocowych i warzywnych, preobiotyków, prebiotyków, do mlek roślinnych, jogurtów naturalnych i owocowych, deserów o obniżonej zawartości cukru, ciast, lodów i przekąsek, czekolad, do żywności dedykowanej dla diabetyków, dla osób na diecie lub
odchudzających się, do dżemów, konfitur, batonów zbożowych i energetycznych, do płatków śniadaniowych. )
Topinambur jest wyłącznie z upraw polskich gospodarstw.
• do bezpośredniego spożycia dawka dobowa
około 30-40 ml soku, 10-15g proszku
• do soków, koktajli, smoothie owocowych
i warzywnych
• do mlek roślinnych, poprawia walory sensoryczne
• do jogurtów naturalnych i owocowych, deserów
o obniżonej zawartości cukru
• do czekolad, ciastek i przekąsek
• do żywności dedykowanej dla diabetyków oraz
osób będących na diecie lub odchudzających się
• do dżemów, konfitur i przetworów owocowych
• do granoli, batonów zbożowych i energetycznych
oraz płatków śniadaniowych