BiznesOferty.pl to miejsce, w którym przedsiębiorcy zamieszczają oferty i ogłoszenia w celu nawiązywania kontaktów biznesowych. Znajdziesz tu oferty handlowe, sprzedaży, zlecenia, pomysły na własny biznes, ogłoszenia współpracy i inne. Działamy od 2003 roku.
Guma ksantanowa 80 E415 – 25 – 24000 kg – Wysyłka kurierem
Produkt wyłącznie na zamówienie. Przed złożeniem zamówienia prosimy o kontakt w celu potwierdzenia dostępności produktu oraz terminu realizacji.
Aktualna cena oraz dostępność produktu po kontakcie telefonicznym/ SMS
Specyfikacja
• Opakowanie jednostkowe – karton 25 kg
• Opakowanie zbiorcze – półpaleta 300 kg (12 kartonów), paleta 1000 kg (40 kartonów), 24 000 kg palety (960 kartonów).
Opis produktu
Guma ksantanowa 80 E415 – jest to wielocukier zbudowany z glukozy, mannozy oraz kwasu glukuronowego oraz octowego i pirogronowego. Guma ksantanowa powstaje w wyniku bakteryjnej fermentacji węglowodanów. Jest to powszechnie stosowany zagęstnik w przemyśle spożywczym o symbolu E415. Jest stabilna chemicznie i fizycznie dlatego jest odpowiednia do stosowania w środowisku silnie zasadowym i kwaśnym. Guma ksantanowa znajduje również zastosowanie w produktach chemii gospodarczej, środkach czystości, kosmetykach. Zwiększa lepkość mieszaniny i tworzy stabilną strukturę żelu.
Zastosowanie
Guma ksantanowa 80 E415 – jest bezpieczna substancja zagęszczająca stosowana powszechnie w przemyśle spożywczym jako dodatek do żywności. Posiada również bardzo dobre właściwości higroskopijne dzięki czeku chłonie wilgoć tworząc strukturę żelu. Następuje dzięki temu zwiększenie lepkości produktu. Bardzo łatwo rozpuszcza się w zimnej i ciepłej wodzie tworząc roztwory o wysokiej lepkości. Powstała struktura żelowa jest stabilna i odporna na zmiany fizyko- chemiczne. Guma ksantanowa stosowana jest w produkcji przetworów owocowo- warzywnych, galaretek, deserów. Stabilizuje fromulacje zapobiegając jej rozwarstwieniu, zbryleniu oraz zmianie konsystencji. Guma ksantanowa odporna jest na działanie enzymów oraz wysokiej temperatury. Stosowana jest jako substancja zagęszczająca w produkcji kosmetyków, produktów chemii gospodarczej oraz produktów spożywczych.
Zastosowanie gumy ksantanowej w procesach produkcyjnych
• dżemów, marmolad, galaretek,
• deserów twarogowych, napojach mlecznych,
• słodyczach, kisielach, polewach do ciast,
• musztardzie, majonezie, sosach,
• żywności bezglutenowej,
• płatkach śniadaniowych,
• pasz,
• kosmetyków, środków czystości.
Właściwości
• Ziarnistość: 80 mesh,
• Wygląd zewnętrzny: biały lub lekko żółty proszek,
• Zawartość głównego składnika: około 100 %,
• Rozpuszczalność: rozpuszczalna w zimniej i ciepłej wodzie,
• pH 6, 0- 8, 0,
• Metale ciężkie ołów: ≤ 2 ppm,
• Czystość mikrobiologiczna: przebadana mikrobiologiczne.
Produkt dostępny w opakowaniach
• 25 kg (1 karton) – minimalne zamówienie – 50 kg (2 kartony),
• 300 kg (12 kartonów),
• 1000 kg (40 kartonów),
• 24 000 kg (960 kartonów).
Formy dostawy
• Przesyłka kurierska Standard (płatność przelewem),
• Przesyłka kurierska Pobranie Standard.
Produkt wyłącznie na zamówienie. Przed złożeniem zamówienia prosimy o kontakt w celu potwierdzenia dostępności produktu oraz terminu realizacji.