BiznesOferty.pl to miejsce, w którym przedsiębiorcy zamieszczają oferty i ogłoszenia w celu nawiązywania kontaktów biznesowych. Znajdziesz tu oferty handlowe, sprzedaży, zlecenia, pomysły na własny biznes, ogłoszenia współpracy i inne. Działamy od 2003 roku.
Kwas askorbinowy E300, witamina C – 25 kg – Wysyłka kurierem
Aktualna cena oraz dostępność produktu po kontakcie telefonicznym/ SMS
Specyfikacja
• Opakowanie jednostkowe – karton 25 kg,
• Opakowanie zbiorcze – półpaleta 12 worków, paleta 40 worków, palety – 960 worków,
• pH – 2.2,
• Kolor – biały.
Uwaga! Ważność oferowanej partii produkcyjnej: IX 2021 r.
Opis produktu
Kwas askorbinowy E300, Witamina C - kwas L- askorbinowy czyli witamina C lewoskrętna o wzorze chemicznym C6H8O6. Witamina C jest dodatkiem do żywności należącym do kategorii przeciwutleniaczy i regulatorów kwasowości o numerze E300. Swoje zastosowanie znajduje w przemyśle spożywczym, farmaceutycznym, kosmetycznym oraz jako odczynnik laboratoryjny. Kwas askorbinowym jest silnym przeciwutleniaczem, który spowalnia procesy starzenia. W przemyśle spożywczym stosowany jako przeciwutleniacz oraz regulator kwasowości.
Produkt jakości spożywczej. Cena zawiera koszt opakowania.
Zastosowanie
Kwas askorbinowy nazwa zwyczajowa witamina C. Jest całkowicie rozpuszczalna w wodzie, co powoduje łatwy proces formulacji produktów farmaceutycznych, suplementów diety, produktów spożywczych. Stosowany w browarnictwie jako regulator pH. W dużych ilościach wykorzystywana jest przez producentów żywności oraz napojów. Witaminę C dodaje się praktycznie do wszystkich produktów spożywczych, aby wzbogacić ich skład w ten związek i wydłużyć ich trwałość. W farmacji oraz w produktach kosmetycznych np. kremach, zwalcza wolne rodniki i tym samym hamuje procesy starzenia skóry jak również powstawanie zmarszczek. Kwas L- askorbinowy jest bazą do produkcji soli oraz estrów, które wykorzystywane są w przemyśle spożywczym jako środki przeciwutleniające i regulatory kwasowości. Producenci przetworów owocowych witaminę C dodają do dżemu, soków, przecierów. Przeciwutleniacz jakim jest kwas askorbinowy ma za zadania przedłużyć trwałość produktów spożywczych poprzez hamowanie reakcji utleniania. Posiada właściwości regulujące kwasowość i przeciwutleniające dlatego powszechnie stosowany jest jako dodatek do żywności o symbolu E300. Ogranicza niekorzystne zmiany chemiczne w takich produktach jak tłuszcze, owoce i warzywa. Chroni produkty spożywcze przed przebarwieniami, brunatnieniem. Posiada również działanie zakwaszające lub konserwujące. Hamuje tworzenie się trujących nitrozoamin w peklowanych mięsach oraz zachowuje ich naturalny kolor. Używana również do uzdatniania wody w basenie.
Właściwości
• Nazwa substancji: kwas l- askorbinowy,
• Numer CAS: 50- 81- 7,
• Numer WE: 200- 066- 2,
• Forma: ciało stałe,
• Kolor: biały,
• Zapach: bez zapachu,
• pH: około 2,2 - 2,8 (2% H2O, 20°C),
• Gęstość: ~1, 65g/ cm³,
• Ciężar nasypowy: około 500 - 900 kg/m³,
• Rozpuszczalność:
- w wodzie: 330 g/l (24°C),
- w rozpuszczalnikach organicznych: etanol - 20 g/l (20°C).
Właściwości witaminy C/kwasu askorbinowego:
• Konserwuje żywność (przedłuża termin przydatności do spożycia),
• Reguluje kwasowość (regulator pH),
• Zachowuje naturalną barwę produktów,
• Posiada właściwości antyoksydacyjne oraz redukujące,
• Zwalcza powstawanie wolnych rodników,
• Naturalny i ekologiczny dodatek do żywności.
Produkt dostępny w opakowaniach
• 25 kg (1 karton),
• 300 kg (12 kartonów),
• 1000 kg (40 kartonów),
• 24000 kg (960 kartonów).
Formy dostawy
• Przesyłka kurierska Standard (płatność przelewem),
• Przesyłka kurierska Pobranie.
Aktualna cena oraz dostępność produktu po kontakcie telefonicznym/ SMS