BiznesOferty.pl to miejsce, w którym przedsiębiorcy zamieszczają oferty i ogłoszenia w celu nawiązywania kontaktów biznesowych. Znajdziesz tu oferty handlowe, sprzedaży, zlecenia, pomysły na własny biznes, ogłoszenia współpracy i inne. Działamy od 2003 roku.
Inwestycja polega na komercyjnym wprowadzeniu na polski rynek kompletnej instalacji do firm spożywczych. Jest to innowacyjne i nowoczesne rozwiązanie w tej branży.
Technologia ta pozwala na dezynfekcję elektropulsową płynów, płynnych produktów spożywczych (wody, mleka, win i surowców winiarskich, soków owocowych i warzywnych itp.) oraz zapewnia wysoki poziom oszczędności energii, wysoką wydajność właściwą i wysoką konkurencyjność.
Technologia Electropulse do przetwarzania produktów płynnych odnosi się do technologii tzw. „zimnej” pasteryzacji, której istotą jest wykorzystanie wyładowań elektrycznych wysokiego napięcia o czasie trwania mikrosekund. Głównymi czynnikami operacyjnymi przetwarzania są temperatura i mikrosekundowe impulsowe pole elektromagnetyczne o sile powyżej 25 kV/cm. Proces obróbki produktu odbywa się w temperaturze 45-60°C i jest bardzo efektywny: ~99% mikroorganizmów ulega zniszczeniu, a wszystkie przydatne dla człowieka substancje i witaminy pozostają praktycznie niezmienione, w przetwarzanym produkcie nie ma śladów elektrolizy produkt.
W porównaniu z metodami termicznymi (pasteryzacja, sterylizacja wysokotemperaturowa itp.) metoda obróbki elektropulsowej charakteryzuje się mniejszym zużyciem energii jednostkowej, brakiem konieczności podgrzewania do temperatury pasteryzacji przy takim samym stopniu dezynfekcji mikrobiologicznej, jaki uzyskuje się dzięki połączone działanie pola elektromagnetycznego i podwyższonej temperatury (ale znacznie niższej niż przy obróbce cieplnej). W przeciwieństwie do metod przetwarzania żywności, które wykorzystują promieniowanie jonizujące lub dodatki chemiczne (np. konserwanty), nie ma negatywnego wpływu na przetworzony produkt.