BiznesOferty.pl - ogłoszenia biznesowe - kontakty w biznesie

BiznesOferty.pl to miejsce, w którym przedsiębiorcy zamieszczają oferty i ogłoszenia w celu nawiązywania kontaktów biznesowych. Znajdziesz tu oferty handlowe, sprzedaży, zlecenia, pomysły na własny biznes, ogłoszenia współpracy i inne. Działamy od 2003 roku.

Współpraca:
11438
Poszukiwane:
2724
Giełda Hurtowa:
14060
Sprzedam biz.:
2495
Nieruchomości:
3031
Inwestycje:
2336
Data: 21.11.2024
Razem ofert: 36084
Jesteś w:
  1. Biznes Oferty.pl
  2. / Sprzedam biznes
  3. / Gastronomia
  4. / Sprzedam pensjonat z restauracją
Wyszukaj ofertę:

Treść oferty

Poleć ofertę:

Sprzedam pensjonat z restauracją

  • Id oferty: 220185
  • Info
    • Dodana: 03.08.2023
    • Ważna do: 27.11.2024
    • Dodana: 03.08.2023
    • Ważna do: 27.11.2024
  • Odwiedzin: 2135
Sprzedam pensjonat z restauracją - zdjęcie 1
Sprzedam pensjonat z restauracją - zdjęcie 2
Sprzedam pensjonat z restauracją - zdjęcie 3
Sprzedam pensjonat z restauracją - zdjęcie 4
  • Cena:
  • 15 000 000 PLN
  • Cena do negocjacji:
  • Tak
  • Rok założenia:
  • 2013
  • Zasięg biznesu:
  • Międzynarodowy

Lokal gastronomiczno – hotelowo - konferencyjny, położony w otulinie Mazowieckiego Parku Krajobrazowego, w WARSZAWIE – dzielnicy WESOŁA. Doskonała lokalizacja przy drodze krajowej nr 2 w kierunku wschodnim, z bezpośrednim dostępem z ulicy. Nieruchomość usytuowana w parku, dyskretnie oddzielona od głównej arterii szpalerem drzew.
Pięknie zagospodarowany teren o łącznej powierzchni 1 ha, z przepiękną malowniczo urządzoną architekturą zieloną, strumieniem i fontanną, wygospodarowanym terenem zabaw dla dzieci, zewnętrznym grillem oraz 40 naziemnymi miejscami parkingowymi dla gości. Wymarzone miejsce na spędzenie najważniejszych chwil w życiu, doskonałe na organizację każdej uroczystości, imprezy okolicznościowej czy konferencji.
Do dyspozycji gości pozostaje słynąca z doskonałej kuchni i rodzinnej atmosfery restauracja wraz z salą weselną/ bankietową na parterze, 11 komfortowych bogato wyposażonych pokoi i apartamentów z eleganckimi łazienkami oraz sala konferencyjna na piętrze. W podziemiu znajduje się Cygaro klub z dyskoteką, barem oraz wewnętrznym skalniakiem z kaskadą wodną.
Znakomicie wyposażone zaplecze gastronomiczne.
Obiekt wielokrotnie doceniany przez osoby indywidualne, instytucje i firmy, bazujący głównie na rekomendacjach i poleceniach zadowolonych klientów. Nagrodzony w 2017 roku przez portal gohotels.com za profesjonalną obsługę, certyfikowany w 2016 roku przez portal gdziewesele.pl.
Kalendarz zamówień i rezerwacji terminów imprez zapełniony do 2020 roku. Właściciel pomoże wdrożyć w biznes przyszłego nabywcę w pełnym zakresie.
Inwestycja z potencjałem rozbudowy - istnieje możliwość zabudowania wchodzącej w skład nieruchomości niezabudowanej działki gruntu, o pow. ponad 3300 m2.
Ze względu na wyjątkowy charakter miejsca oraz dbałość o komfort obecnych i przyszłych gości, dane lokalizacyjne oraz szczegółowe informacje, w tym dotyczące rentowności przedsięwzięcia, mogą zostać udostępnione wyłącznie poważnym oferentom.


OPIS NIERUCHOMOŚCI

Budynek o łącznej powierzchni użytkowej 2378 m2, podpiwniczony, składający się z II kondygnacji naziemnych oraz poddasza użytkowego. Oddany do użytku w 2014 roku. Klimatyzowany. Duże przeszklone fragmenty elewacji, a także duże okna zwieńczone łukami stwarzają atmosferę leśnego pałacu. Komunikacja między poddaszem a piwnicą zapewniona jest niezależną klatka schodową oraz windą.

W skład nieruchomości wchodzą:
PARTER: 686,92 m2, w tym:
- część usługowa – RESTAURACJA: wejście z kurtyną powietrzną, klatka schodowa z windą, hol, recepcja, szatnia dla gości, wc dla niepełnosprawnych, toalety damska i męska, pomieszczenie do przechowywania sprzętu porządkowego ze zlewem, 2 sale konsumenckie (o łącznej pow. 370,50 m2) gotowe pomieścić maksymalnie 240 osób (bez miejsca do tańca) lub 160 osób z wygospodarowanym miejscem do tańca
- zaplecze dla części usługowej/ gospodarczej: kuchnia z zapleczem (wejście z zewnątrz budynku do zaplecza kuchni), szatnia dla personelu, toaleta, korytarz, pomieszczenia techniczne (pomieszczenie na sprzęt porządkowy ze zlewem, magazyn warzyw, przygotowalnia mięsa, kuchnia właściwa, zmywalnia naczyń stołowych, rozdzielnia kelnerska z umywalką, magazyn napojów i alkoholi, chłodnia, mroźnia, magazyn produktów suchych) o łącznej pow. 212,02 m2
PIĘTRO: 760,44 m2, w tym:
- 11 klimatyzowanych pokoi z łazienkami i tarasami lub balkonami (w tym 2 apartamenty 2 - pokojowe i apartament dla nowożeńców), komfortowo wyposażonych (lodówka z minibarkiem, sejf, telewizor plazmowy) z dostępem do bezprzewodowego Internetu, o powierzchniach 32 m2 - 59 m2
- sala konferencyjna 180 m2 z nagłośnieniem i projektorem
- 2 ogólnodostępne toalety damska i męska
- korytarz 80 m2
PIWNICA: 734,80m2, w tym:
- część użytkowa doświetlona światłem dziennym dzięki zaprojektowanej fosie: klatka schodowa z windą, pomieszczenie rekreacyjne – Cygaro Klub wraz z holem i toaletami o łącznej powierzchni 481,53 m2, z kaskadą wodną, wewnętrznym skalniakiem z basenem, nagłośnieniem, stanowiskiem dla D.J. wyposażonym w mikser, kominkiem, salą lustrzaną z rzutnikiem i projektorem
- część gospodarcza: pomieszczenia techniczne i gospodarcze (mroźnie, chłodnie, separatory, wentylatornia) o łącznej pow. 227,82 m2
- część pomocnicza: pomieszczenie socjalne dla kelnerów, szatnia, łaźnia o łącznej pow. 25,45 m2
PODDASZE UŻYTKOWE – strych o pow. użytkowej 196,45 m2, w tym:
- pomieszczenia o wysokości od 1,4m do 2,2 m o łącznej powierzchni użytkowej 64,60 m2
- pomieszczenia o wysokości do 1,4 m o łącznej powierzchni użytkowej 124,12 m2
Na wyżej wymienionej powierzchni zorganizowano pomieszczenia biurowe, apartament właściciela, łazienkę, toaletę, pomieszczenia gospodarcze i techniczne, schowki, korytarz.

DODATKOWE PARAMETRY TECHNICZNE:
- kubatura: 10022,38 m3
- powierzchnia zabudowy: 787,20 m2
- ilość kondygnacji naziemnych: 2
- powierzchnia utwardzona: 536,20 m2
- łącznie pow. zabudowy i pow. utwardzona: 1322,40 m2
- powierzchnia biologicznie czynna: 5294,60 m2 co stanowi 80%
Budynek w kształcie wydłużonego prostokąta o wymiarach 45,67 m x 16,83 m. Konstrukcja żelbetowa, płytowo-ramowa, wylewana. Ściany murowane, grubości 25 cm, z cegły ceramicznej stanowią wypełnienie ram żelbetowych. W piwnicy ściany żelbetowe. Stropy – płyta żelbetowa na podciągach. Na stropach instalacja ogrzewania podłogowego na styropianie. Dach konstrukcji drewnianej, częściowo konstrukcji stalowej, krokwiowo- płatwiowy, w części środkowej budynku na fragmencie dach konstrukcji łukowej, kryty gontem bitumicznym. Izolacja: wełna mineralna 30 cm. Elewacja budynku z tynku lekkiego silikonowego, fragmenty przy cokole pokryte okładziną kamienną z kamienia łupanego. Ściany działowe z cegły pełnej 12 cm. Schody główne i gospodarcze – żelbetowe, obłożone gresem. Balustrady stalowe, stylizowane. Stolarka okienna – drewno trzywarstwowe klejone – meranti, okucia z zabezpieczeniem antywłamaniowym i mikrowentylacją, szyby niskoemisyjne. Fasady przeszklone – w konstrukcji stalowo – aluminiowej. Drzwi wewnętrzne płytowe drewniane, drzwi przeszklone – w konstrukcji aluminiowej.

MEDIA/ INSTALACJE:
- elektroenergetyczna (rozdzielnie elektryczne niezależnie sterowane)
- wodociągowa (zaopatrywana w wodę z własnego ujęcia - 3 studnie głębinowe: 1 dla budynku, 1 na potrzeby utrzymania zieleni, 1 obsługująca hydranty przeciwpożarowe)
- kanalizacyjna - ścieki odprowadzane do kanalizacji miejskiej; na zewnątrz budynku zamontowany separator tłuszczu odbierający ścieki z pomieszczeń kuchni
- centralnego ogrzewania – wodne pompowe, z grzejnikami konwekcyjnymi i podłogowe (5 pomp ciepła – odzysk ciepła o łącznej wydajności 220 kW mocy grzewczej, zapewniających pełne zapotrzebowanie obiektu: ogrzewanie, wentylacja, klimatyzacja), ciepłej wody użytkowej (osobny piec do podgrzania wody)
- wentylacja i klimatyzacja dla całego budynku – instalacja mechaniczna nawiewno- wywiewna z rekuperacją ciepła (nad wejściem do budynku kurtyna powietrzna; oddzielne systemy wentylacyjne w zależności od przeznaczenia pomieszczeń)
- agregat prądotwórczy o mocy 170 kW (maksymalne zużycie mocy przy największym zapotrzebowaniu wyniosło 65 kW)
- teletechniczna - telefoniczna (3 linie telefoniczne stacjonarne), LAN, RTV, sterowania automatyki, bezpieczeństwa, monitoringu CCTV, alarmowa, automatyki przeciwpożarowej
- przeciwpożarowa – całkowita ochrona SSP (przeciwpożarowy wyłącznik prądu, system sygnalizacji pożarowej oparty na czujnikach dymu, przyciskach ROP oraz centrali ppoż., awaryjne oświetlenie na drogach ewakuacyjnych załączane automatycznie, urządzenia zabezpieczające przed zadymieniem i służące do usuwania dymu, instalacja wodociągowa ppoż. z hydrantami, gaśnice)
Wykonano pomiary akustyczne w budynku i jego otoczeniu potwierdzające, że dopuszczalny poziom hałasu wewnątrz i na zewnątrz budynku nie jest przekroczony.

WYPOSAŻENIE CZĘŚCI USŁUGOWEJ:
- zaplecze kuchenne: umywalka do mycia rąk, 3 zlewy 1 –komorowe, ociekacz, trzon grzewczy (frytkownica, 2 taborety gazowe, patelnia elektryczna, grill kontaktowy, 2 kuchnie gazowe, piekarnik elektryczny), szybkoschłodziarka, stoły chłodnicze, urządzenie chłodnicze, zamrażarki, komora chłodni, blaty robocze, szafki
- część ekspedycyjna połączona oknem podawczym z rozdzielnia kelnerską, wyposażona w bemar grzewczy, nadstawkę chłodniczą, stół roboczy
- pomieszczenie zmywalni naczyń stołowych ze zlewem 1-komorowym, urządzeniem myjąco- wyparzającym, szafą przelotową na przechowywanie czystych naczyń stołowych
- pomieszczenie rozdzielni kelnerskiej z umywalką do mycia rąk oraz zlewem 1-komorowym
Z sali konsumenckiej do pomieszczenia rozdzielni kelnerskiej wydzielono dwa wejścia – jedno przeznaczone na zwrot brudnych naczyń stołowych, drugie na wydawanie gotowych posiłków.
W obiekcie zapewniony jest magazyn artykułów suchych, magazyn napojów, magazyn warzyw, komora chłodnicza, komora mroźnicza, pomieszczenie obróbki wstępnej warzyw wyposażone w zlew 2-komorowy głęboki, obieraczkę do warzyw, pomieszczenie przygotowywania mięsa ze zlewem 1-komorowym, umywalką do mycia rąk, szafą chłodniczą, blatem roboczym, aneks mycia i dezynfekcji jaj wyposażony w zlew 1-komorowy oraz urządzenie chłodnicze.
- część socjalno- sanitarna – pomieszczenia szatni z szafkami odzieżowymi oraz natryskiem, toaleta dla personelu z przedsionkiem oraz umywalką do Mycia rąk, pomieszczenie porządkowe z zainstalowanym zlewem niskoosadzonym
Na terenie nieruchomości znajduje się wydzielone miejsce na kontenery na odpadki.

STAN PRAWNY:
Nieruchomość składa się z działek gruntu:
• nr ewidencyjny 150, 149/2, 151/1, 96 i 149/1 (księga wieczysta dla działek WA6M/00396350/9 XV Wydział Ksiąg Wieczystych) o łącznej powierzchni 6617 m2 położonych w obrębie 80702 w Warszawie, dzielnicy Wesoła przy ul. Trakt Brzeski 3B
• nr ewidencyjny 151/2 i 152 (KW WA6M/00367104/8 XV Wydział Ksiąg Wieczystych) o łącznej powierzchni 3308 m2 położonych w obrębie 80702 w Warszawie, dzielnicy Wesoła przy ul. Trakt Brzeski 3C – działka niezabudowana
o w księdze wieczystej KW WA6M/00367104/8 w dziale III wpisana jest nieodpłatna i ustanowiona na czas nieokreślony służebność gruntowa, na rzecz każdoczesnych właścicieli nieruchomości, polegająca na prawie przejściu i przejazdu przez nieruchomość w pasie gruntu o szerokości 5 m od najdalej wysuniętej części działki nr 152 w kierunku południowym, to jest od ulicy Teodozji na odcinku 20 metrów, wzdłuż działki nr 117/16 oraz prawo prowadzenia tym pasem wszelkich podziemnych i napowietrznych instalacji, w szczególności linii elektroenergetycznej, gazowej, wodociągowej, kanalizacyjnej i teleinformatycznej
Zgodnie z Miejscowym Planem Zagospodarowania Przestrzennego nieruchomość położona jest w obszarze funkcjonalnym oznaczonym symbolem A-6.MNL – zabudowa mieszkaniowa jednorodzinna na działkach leśnych oraz 2 KW –projektowane ciągi pieszo-jezdne.
Nieruchomość nie jest położona na obszarze parku krajobrazowego ani żadnego innego obszaru podlegającego ustawie z dnia 16 kwietnia 2004 r. o ochronie przyrody. W ewidencji gruntów działki opisane są jako lasy.
Nieruchomość wybudowana na podstawie projektu budowlanego jako budynek mieszkalny jednorodzinny, wolnostojący z usługami, podpiwniczony, II- kondygnacyjny wraz z elementami zagospodarowania działek objętych inwestycją w zakresie wewnętrznego układu komunikacyjnego i miejsc postojowych, zatwierdzona decyzją zezwalającą na użytkowanie w dniu 30 lipca 2014 roku.
Nieruchomość posiada dostęp do drogi publicznej. Na nieruchomości nie występują zanieczyszczenia gleby lub ziemi albo niekorzystne przekształcenia naturalnego ukształtowania terenu w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 27 kwietnia 2001r. Prawo ochrony środowiska. Brak jest niezewidencjonowanych sieci infrastruktury technicznej.
Nieruchomość wpisana do rejestru zakładów działających na rynku spożywczym.
Na terenie nieruchomości można organizować śluby cywilne w plenerze i w budynku – wydana zgoda Urzędu Stanu Cywilnego w Wesołej.

INWESTOR:
SED E.S. Nowaccy D. Wróblewska S.J. z siedzibą w Warszawie (kod 04-157) przy ul. Mlądzkiej 27A
Sylwester i Elżbieta Nowaccy są współwłaścicielami nieruchomości w udziale 9/10 części, Dorota Wróblewska w udziale 1/10 części.


DECYZJE:
- Decyzja wydana przez Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego udzielająca pozwolenia na użytkowanie budynku mieszkalnego jednorodzinnego, wolnostojącego z usługami, podpiwniczonego, II- kondygnacyjnego wraz z elementami zagospodarowania działek objętych inwestycją w zakresie wewnętrznego układu komunikacyjnego i miejsc postojowych.
- Decyzja wydana przez Państwowego Inspektora Sanitarnego w m.st. Warszawa zatwierdzająca obiekt do prowadzenia działalności gastronomicznej w zakresie przygotowywania posiłków w oparciu o surowce, serwowania dań oraz napojów w tym napojów alkoholowych w naczyniach wielokrotnego użytku - obiekt spełnia wymagania higieniczne i sanitarne

KOSZTY UTRZYMANIA NIERUCHOMOŚCI: średnie miesięcznie 14 580 zł – 18 580 zł
• podatek od nieruchomości – 24 000 zł rocznie
• energia elektryczna – 7 000 zł - 9 000 zł miesięcznie
• gaz 1 500 zł – 3 500 zł miesięcznie
• kanalizacja – 1 200 zł miesięcznie
• woda zimna – 800 zł miesięcznie
• serwisowanie windy – 400 zł jednorazowo
• monitoring i ochrona obiektu – 80 zł miesięcznie
• utrzymanie zieleni – 2 000 zł miesięcznie (w okresie wiosna – jesień)


WYPOSAŻENIE OBIEKTU:
- monitoring obiektu, centrala alarmowa, centrala przeciwpożarowa, czujniki dymu i ognia
- toaleta dla niepełnosprawnych z przewijakiem dla dzieci
- 3 rzutniki – w sali konferencyjnej i w sali restauracyjnej i sali klubowej
- sale restauracyjne z ruchomymi składanymi suwanymi drzwiami ze szkła hartowanego
- kopie obrazów
- zaplecze kelnerskie: ekspres do kawy, zlewozmywak 1-komorowy, zmywarka do porcelany, zmywarka do szkła, kostkarka do lodu
- KUCHNIA:
• gorąca produkcja + komora chłodnicza, frytkownica, patelnia, trzony gazowe, zamrażarka szokowa, piece, chłodnia podręczna, komory chłodnicze, okap + wyciąg
• przygotowalnia zimna (zakąski), szafa chłodnicza
• przygotowalnia słodka
• mroźnia, 2 chłodnie, warzywniak z obierakiem
• wakowarka – pakowanie produktów
• socjal kuchenny i pracowniczy z wc i prysznicem
• hotboxy – 4 szt.
- dostawa towaru do kuchni (pomieszczenie z wagą)
- wejście dla pracowników – samodzielne, niezależne
- recepcja, szatnia dla klientów
- PIWNICA:
• Klub Cygaro - kaskada wodna, wewnętrzny skalniak z basenem, efekt gwiezdnego nieba po zmroku, nagłośnienie we wszystkich salach, stanowisko dla D.J. z mikserem, kominek, sala lustrzana z rzutnikiem i projektorem
• magazyn meblowy
• scena z rusztowaniami oraz rusztowaniem do świateł, kurtyna sterowana elektronicznie
• stoły okrągłe 4-6-12 osobowe
• magazynek z mroźnią
• socjal pracowniczy z szatnią, prysznicem i toaletą
• magazyn szkła i porcelany, podgrzewaczy, itp.
• magazyn ogrodowy/ techniczny ze składzikiem
• magazyn z ciepłą wodą – pojemność zasobnika 2 x 1000 l, 1 x 500 l
• sterowanie klimatyzacją, wentylacją i centralnym ogrzewaniem
• schładzanie agregatów do komór chłodniczych i mroźni
• przepompownia ścieków
• rozdzielnia energetyczna
• główna centrala energetyczna
• hydrofornia
• separator tłuszczu
- OGRÓD:
• wiata śmietnikowa z urządzeniami wielofunkcyjnymi (kosiarka, zamiatarka, ładowarka - AVANT)
• oczko wodne z fontanną
• plac zabaw dla dzieci wykonany z drewna akacjowego (rokrocznie certyfikowany)
• głośniki ogrodowe w formie kamieni
• kącik dla osób palących
• oczka wodne – każde z niezależnym zasilaniem; obieg zamknięty
• taras ogrodowy z grillem, barem, dwoma zmywakami, zasilany butlami gazowymi; zamykany w okresie zimowym
nieruchomość można wykorzystać na działalność gastronomiczno- hotelową, ekskluzywny dom opieki, czy też ośrodek terapii odwykowej, pomysł na nieruchomości w gestii nabywcy
możliwość najmu

Obserwuj ofertę
Dane kontaktowe:
  • Miejscowość:
  • Warszawa
  • Województwo:
  • mazowieckie
  • Status:
  • Konto zwykłe
  • W BiznesOferty.pl:
  • ponad 8 lat
Aby uzyskać dostęp do pełnych danych kontaktowych zarejestruj się lub zaloguj w BiznesOferty.pl.

Inne oferty dopasowane tematycznie:

W ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Możesz samodzielnie zarządzać cookies i dokonać zmiany ustawień w swojej przeglądarce.
Więcej informacji znajdziesz na stronie cookies.